Holiday settlement, the village of Gesha Back

Employer: SIMPLY BULGARIA LTD

Designer: Nikolay Krastev Malakov, MSc. Аrch.

Location: Village of Gesha, Municipality of Dryanovo

Term under the Contract: 40 months – under construction

Term of execution: 40 months – under construction

Budget: In conformity with agreed financial parameters.

Excess over the budget: None 

Distribution: Gesha View is a holiday settlement of the closed type, consisting of over 160 residential units, built up over 65 decares.

The settlement offers a wonderful combination of two-room and three-room apartments, town houses and luxurious detached villas. Along with the residences, the unique complex offers enormous parks, small craftsmanship shops, a complex building with hotel suites, traditional restaurants, conference halls, a spa center, a children’s center and shops.

Floor built-up area: over 25 000 m2

Vertical leveling: Retaining walls of stone masonry with one and two face sides, decorative walls, stone steps, an entrance arch, courtyard faucets. 

Description of the activities: Rough construction – excavation, concrete, masonry, reinforcement, shuttering works. Making a sloping roof with Bramac roof-tiles and executed roof insulation in conformity with detail.

Architectural-construction works – mechanical gypsum plasters, internal pre-wall sheathings, triple latex painting and decorative wooden elements, internal bastard granite, terracotta and parquet floorings, PVC joinery with sash bars, external heat insulation with mineral plaster, stamped concrete on walls and entrance grounds. Engineering systems and infrastructure – all the building networks and systems, WWTP included.

Improvement and landscaping of the space surrounding the building.

Focus: The holiday settlement unites the traditional architecture and the modern construction, applying ecological technologies and approaching the harmony existing between human beings and nature with respect. Each of the houses in Gesha View was individually designed and executed. The architecture combines past and present and is characteristic of the local region offering the conveniences of modern way of living. The settlement was created with the idea to express in itself the

 

principle of со-existence with nature by means of its own strategy for its preservation. It was designed and built up in conformity with a special program for minimal effect over the environment and conservation of the existing vegetation; the system for illumination was conformed to the energy effectiveness program.

Execution: Excellent quality without any remarks. 

Status of the Project: Under construction - А14 – Structure Acceptance Statement.

pic11.jpg
pic13.jpg
pic15.jpg
pic16.jpg
pic20.jpg
pic26.jpg
pic29.jpg
pic34.jpg
pic35.jpg
pic36.jpg
pic38.jpg
pic41.jpg
pic47.jpg
pic50.jpg
pic53.jpg
pic55.jpg
pic8.jpg
pic9.jpg